Metaalrecycling in Friesland

Als metaalrecyclingbedrijf zamelen wij oude metalen in. Bedrijven en particulieren leveren dit bij ons in en krijgen hiervoor een vergoeding per kilo. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt.

Hoe wordt metaal gerecycled?

Wij zamelen de verschillende metaalsoorten gescheiden in. Dat doen we omdat iedere soort unieke eigenschappen heeft. Dit vraagt om een andere aanpak bij het recyclen.

Ontdek hier welke metaalsoorten je bij ons kunt inleveren.

Vanaf ons inzamelpunt in Sneek gaat het metaal naar de eindverwerker. Hier wordt het metaal op een hoge temperatuur omgesmolten. Er ontstaat nu een nieuwe grondstof. Deze grondstof is interessant voor gieterijen en staalfabrieken. Zij maken hier nieuwe producten van. De kwaliteit van het metaal neemt niet af door het recyclen, het is dus echt een prima grondstof voor nieuwe producten.

Waarom is het belangrijk om metaal te recyclen?

Grondstoffen worden steeds schaarser. Het is moeilijk (en duur) om grondstoffen te delven, daarnaast is het erg milieubelastend.

Door metaal te recyclen krijgt het een nieuw leven. Hierdoor is er minder nieuw metaal nodig. Een ander groot voordeel is dat het inzamelen en recyclen van metaal minder energie kost dan het produceren ervan. Je bent dus echt duurzaam bezig als je jouw oude metalen inlevert bij Robben Metaalrecycling Sneek.

Waar kun je metaal weggooien?

Soms krijgen we de vraag of je metaal niet beter kunt weggooien. Die vraag krijgen we vooral van particulieren die kleine hoeveelheden oud ijzer hebben. Maar recycling is zo waardevol dat we iedereen aanmoedigen om metaal niet weg te gooien. Vraag ook eens na of er een oud ijzer inzamelingsactie is via een vereniging of school. Dat levert die partij ook nog een mooi geldbedrag op.