Het recyclen van staal

Staal is een legering die voor een groot deel uit ijzer bestaat, daarnaast is maximaal 1,8% koolstof aanwezig.

Staal is een sterke metaalsoort die op hoge temperatuur makkelijk te bewerken is. Je komt staal dus in allerlei producten tegen.

Voorbeelden van producten die van staal zijn gemaakt:
Machines
Schepen
Constructiemateriaal
Deuren
Velgen

Het recyclen van oud staal is belangrijk voor het milieu. Om staal te produceren wordt ijzererts gewonnen uit de grond. Dit beschadigt het milieu. Dit effect wordt nog verder versterkt door de bewerking die deze ijzererts vervolgens krijgt in de hoogovens. Daarnaast is er steeds minder ijzererts beschikbaar. Om toch staal te kunnen blijven produceren is het belangrijk om naar hergebruik van dit materiaal te kijken.

Gelukkig is inmiddels meer dan een kwart van de wereldproductie van staal afkomstig van gerecycled schroot. Als je oude producten van staal inlevert dan krijg je er een mooie prijs voor én bescherm je het milieu.

Oud staal prijs

De prijs die je bij ons krijgt voor je oud staal is, net als bij andere metaalsoorten, afhankelijk van meerdere factoren:

  • De actuele oud staal kiloprijs
  • Hoeveel kilo oud staal je inlevert

De actuele kiloprijs verandert dagelijks. Wij gebruiken de prijzen op de London Metal Exchange (LME) als leidraad. Omdat deze prijzen zo vaak veranderen hebben wij ervoor gekozen ze niet op onze site te plaatsen. We vinden het belangrijk jou goed voor te lichten en willen niet dat je uitgaat van een schrootprijs die niet actueel is.

De oplossing? Maak een foto van het oud staal wat je wil inleveren en stuur dit via WhatsApp naar 06 34209909. We vertellen je dan de actuele kiloprijs. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0515 245050 of bezoeken aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek.

Waarvan is de actuele kiloprijs afhankelijk?

De actuele kiloprijs is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. De vraag naar staal komt van de producenten die staal gebruiken in hun productieproces. Als het goed gaat met de economie, wordt er veel geproduceerd. Er is dan meer vraag naar staal. Het aanbod komt van de producenten van staal. Hoeveel zij produceren hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de grondstof en de prijs die zij verwachten te krijgen. Hoeveel vraag en aanbod er is, bepaalt dus de actuele oud staal kiloprijs.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Wil je jouw oud staal inleveren? Bekijk dan hieronder onze locatie en openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant

Hoe herken je oud staal?

Wij zamelen oude metalen gescheiden in. Zo zorgen we voor ervoor dat iedere metaalsoort ook na recycling nog steeds over dezelfde eigenschappen beschikt.

Als jij je oud metaal bij ons inlevert, dan kunnen onze collega’s je precies vertellen om welke metaalsoort het gaat. Als je zelf wil beoordelen of je met staal te maken hebt, let dan op de volgende eigenschappen:

  • Het product is magnetisch
  • De originele kleur is zilverwit
  • Het is gevoelig voor roest
  • Je ziet lasnaden op verbindingspunten als het product uit meerdere onderdelen bestaat

Andere metaalsoorten

Heb je toch te maken met een andere metaalsoort? Je kunt bij ons terecht voor het inleveren van onder andere: