Het recyclen van oud aluminium

Aluminium is een metaalsoort die weinig weegt en makkelijk buigbaar is. Hierdoor kom je het product tegen in veel alledaagse toepassingen.

Voorbeelden van producten die van aluminium zijn gemaakt:

  • Verpakkingsmateriaal
  • Vervoersmiddelen
  • Huishoudelijke apparaten
  • Daken en gevelbekleding

Het recyclen van oud aluminium is belangrijk voor het milieu. Aluminium is een legering waar onder andere bauxiet in is verwerkt. Om bauxiet te winnen worden grote gebieden afgegraven waarbij er gif in het oppervlaktewater terecht komt. Voor het omzetten van bauxiet in aluminium is veel stroom nodig en tijdens dit proces komen er giftige chemicaliën vrij.

Aluminium kan heel goed worden gerecycled. Het materiaal behoudt hierbij de kenmerkende eigenschappen. Recyclen is veel milieuvriendelijker dan nieuw aluminium produceren. Voor het produceren van een kilo nieuw aluminium is twintig keer meer energie nodig dan voor een kilo gerecycled aluminium.

Aluminium schrootprijs

De prijs die je bij ons krijgt voor je oud aluminium is, net als bij andere metaalsoorten, afhankelijk van meerdere factoren:

  • De actuele oud aluminium kiloprijs
  • Hoeveel kilo oud aluminium je inlevert

De actuele kiloprijs verandert dagelijks. Wij gebruiken de prijzen op de London Metal Exchange (LME) als leidraad. Omdat deze prijzen zo vaak veranderen hebben wij ervoor gekozen ze niet op onze site te plaatsen. We vinden het belangrijk jou goed voor te lichten en willen niet dat je uitgaat van een schrootprijs die niet actueel is.

De oplossing? Maak een foto van het aluminium wat je wil inleveren en stuur dit via WhatsApp naar 06 34209909. We vertellen je dan de actuele kiloprijs. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0515 245050 of bezoeken aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek.

Waarvan is de actuele kiloprijs afhankelijk?

De actuele kiloprijs is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. De vraag naar aluminium komt van de producenten die aluminium gebruiken in hun productieproces. Als het goed gaat met de economie, wordt er veel geproduceerd. Er is dan meer vraag naar aluminium. Het aanbod komt van de producenten van aluminium. Hoeveel zij produceren hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de grondstoffen en de prijs die zij verwachten te krijgen. Hoeveel vraag en aanbod er is, bepaalt dus de actuele aluminium schrootprijs.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Wil je jouw oud aluminium inleveren? Bekijk dan hieronder onze locatie en openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant

Hoe herken je aluminium?

Wij zamelen oude metalen gescheiden in. Zo zorgen we voor ervoor dat iedere metaalsoort ook na recycling nog steeds over dezelfde eigenschappen beschikt.

Als jij je oud metaal bij ons inlevert, dan kunnen onze collega’s je precies vertellen om welke metaalsoort het gaat. Als je zelf wil beoordelen of je met aluminium te maken hebt, let dan op de volgende eigenschappen:

  • Het product is niet magnetisch
  • De originele kleur is zilverwit
  • Het is erg licht

Andere metaalsoorten

Heb je toch te maken met een andere metaalsoort? Je kunt bij ons terecht voor het inleveren van onder andere: