Het recyclen van oud messing

Messing is een legering bestaande uit koper en zink. Er kunnen andere metaalsoorten aan de legering worden toegevoegd om het messing bijvoorbeeld sterker te maken of beter bestand te laten zijn tegen roest. Messing staat ook wel bekend onder de naam geelkoper.

Voorbeelden van producten die van messing zijn gemaakt:

  • Kranen
  • Lampen
  • Deurbeslag

Het recyclen van oud messing is belangrijk voor het milieu. Het wordt steeds lastiger om koper te winnen. Door messing te recyclen is er minder koper nodig. Dit betekent dat we het milieu beschermen door beter om te gaan met de grondstoffen die we al hebben.

Messing prijs per kilo

De prijs die je bij ons krijgt voor je oud messing is, net als bij andere metaalsoorten, afhankelijk van meerdere factoren:

  • De actuele oud messing kiloprijs
  • Hoeveel kilo oud messing je inlevert

De actuele kiloprijs verandert dagelijks. Wij gebruiken de prijzen op de London Metal Exchange (LME) als leidraad. Omdat deze prijzen zo vaak veranderen hebben wij ervoor gekozen ze niet op onze site te plaatsen. We vinden het belangrijk jou goed voor te lichten en willen niet dat je uitgaat van een schrootprijs die niet actueel is.

De oplossing? Maak een foto van het messing wat je wil inleveren en stuur dit via WhatsApp naar 06 34209909. We vertellen je dan de actuele kiloprijs. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0515 245050 of bezoeken aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek.

Waarvan is de actuele kiloprijs afhankelijk?

De actuele kiloprijs is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. De vraag naar messing komt van de producenten die producten maken van messing. Als het goed gaat met de economie of als het materiaal populair is, wordt er veel geproduceerd. Er is dan meer vraag naar messing. Het aanbod komt van de producenten van messing. Hoeveel zij produceren hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de grondstoffen en de prijs die zij verwachten te krijgen. Hoeveel vraag en aanbod er is, bepaalt dus de actuele messing prijs per kilo.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Wil je jouw oud messing? Bekijk dan hieronder onze locatie en openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant

Hoe herken je messing?

Wij zamelen oude metalen gescheiden in. Zo zorgen we voor ervoor dat iedere metaalsoort ook na recycling nog steeds over dezelfde eigenschappen beschikt.

Als jij je oud metaal bij ons inlevert, dan kunnen onze collega’s je precies vertellen om welke metaalsoort het gaat. Als je zelf wil beoordelen of je met messing te maken hebt, let dan op de volgende eigenschappen:

  • Het product is niet magnetisch
  • Het heeft een gelige kleur, maar als het buiten is gebruikt dan kan dit ook donkerbruin zijn

Andere metaalsoorten

Heb je toch te maken met een andere metaalsoort? Je kunt bij ons terecht voor het inleveren van onder andere: