Het recyclen van oud zink

Zink is een metaalsoort die goed bestand is tegen roest. Je komt het dus vooral tegen als beschermlaag op ijzer of in legeringen. Ook is het een redelijk goede geleider van elektriciteit.

Voorbeelden van producten waarin zink wordt gebruikt:

  • Dakbedekking
  • Dakgoot
  • Regenpijp

Het recyclen van oud zink is belangrijk voor het milieu. Zink wordt gewonnen uit verschillende zinkhoudende ertsen. Bij het verwarmen van deze ertsen komt zink vrij. Het milieu wordt belast door het winnen en bewerken van de ertsen. Dit is minder het geval bij het recyclen van oud zink. Het metaal zink bestaat immers al, het wordt alleen omgevormd tot een nieuwe toepassing.

Oud zink prijs

De prijs die je bij ons krijgt voor je oud zink is, net als bij andere metaalsoorten, afhankelijk van meerdere factoren:

  • De actuele oud zink kiloprijs
  • Hoeveel kilo oud zink je inlevert

De actuele kiloprijs verandert dagelijks. Wij gebruiken de prijzen op de London Metal Exchange (LME) als leidraad. Omdat deze prijzen zo vaak veranderen hebben wij ervoor gekozen ze niet op onze site te plaatsen. We vinden het belangrijk jou goed voor te lichten en willen niet dat je uitgaat van een schrootprijs die niet actueel is.

De oplossing? Maak een foto van het oud staal wat je wil inleveren en stuur dit via WhatsApp naar 06 34209909. We vertellen je dan de actuele kiloprijs. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0515 245050 of bezoeken aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek.

Waarvan is de actuele kiloprijs afhankelijk?

De actuele kiloprijs is afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. De vraag naar zink komt van de producenten die zink gebruiken in hun producten. Als het goed gaat met de economie, wordt er veel geproduceerd. Er is dan meer vraag naar zink. Het aanbod komt van de producenten van zink. Hoeveel zij produceren hangt bijvoorbeeld af van de beschikbaarheid van de grondstoffen en de prijs die zij verwachten te krijgen. Hoeveel vraag en aanbod er is, bepaalt dus de actuele prijs van oud zink.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Wil je jouw oud zink inleveren? Bekijk dan hieronder onze locatie en openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant

Hoe herken je zink?

Wij zamelen oude metalen gescheiden in. Zo zorgen we voor ervoor dat iedere metaalsoort ook na recycling nog steeds over dezelfde eigenschappen beschikt.

Als jij je oud metaal bij ons inlevert, dan kunnen onze collega’s je precies vertellen om welke metaalsoort het gaat. Als je zelf wil beoordelen of je met zink te maken hebt, let dan op de volgende eigenschappen:

  • Het product is niet magnetisch
  • De originele kleur is zilverwit met een lichtblauwe gloed
  • Er is meestal geen sprake van roestvorming

Andere metaalsoorten

Heb je toch te maken met een andere metaalsoort? Je kunt bij ons terecht voor het inleveren van onder andere: