Het recyclen van oude accu’s

De meeste auto’s hebben een loodaccu. In deze accu zit lood, maar daarnaast ook accuzuur. Dit is een gevaarlijke stof waar je niet mee in aanraking wil komen omdat de kans op (brand)wonden groot is.

Accu’s zijn goed te recyclen. Ze worden gedemonteerd en de verschillende metalen worden gescheiden gerecycled. Zo wordt het meeste lood dat uit een accu komt weer hergebruikt in nieuwe accu’s. Let erop dat je de oude accu wel op een veilige manier opslaat en vervoert.

Door accu’s te recyclen bescherm je het milieu. Je zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke stoffen in de natuur terecht komen. En als we de grondstoffen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe metalen te produceren. Dit betekent dat het milieu minder wordt belast bij het winnen van de grondstoffen en tijdens het bewerken ervan.

Oude accu prijs

De prijs die je bij ons krijgt voor je oude accu is afhankelijk van:
Wat de actuele kiloprijs is van de gebruikte metaalsoorten
Hoeveel oude accu’s je inlevert en hoe zwaar ze zijn

Let op: wij nemen geen lithium batterijen aan van elektrische auto’s.

De actuele kiloprijs van de verschillende metaalsoorten verandert dagelijks. Wij gebruiken de prijzen op de London Metal Exchange (LME) als leidraad. Omdat deze prijzen zo vaak veranderen hebben wij ervoor gekozen ze niet op onze site te plaatsen. We vinden het belangrijk jou goed voor te lichten en willen niet dat je uitgaat van een schrootprijs die niet actueel is.

De oplossing? Maak een foto van de accu’s die je wil inleveren en stuur dit via WhatsApp naar 06 34209909. We vertellen je dan de actuele kiloprijs. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 0515 245050 of bezoeken aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Wil je jouw oude accu's inleveren? Bekijk dan hieronder onze locatie en openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant

Andere metaalsoorten

Heb je toch te maken met een andere metaalsoort? Je kunt bij ons terecht voor het inleveren van onder andere: