Algemeen, Tips

Voorkom dat je caravan met overgewicht op vakantie gaat

Weegbrug in Sneek

Herken je dat? Ga je op vakantie en heb je zo lekker zitten snoepen dat je een paar kilo te zwaar terugkomt. Caravans en campers beginnen juist te zwaar aan de vakantie. En je ziet het dan misschien niet aan de buitenkant, maar gezond is het niet.

hebt moeite met remmen. Daarom kun je een boete krijgen als je meer dan 10% te zwaar beladen bent. Die boete varieert tussen €150 en €500.

Een boete voorkomen is makkelijk

Gelukkig kun je dit voorkomen door even langs de weegbrug te gaan. De weegbrug van Robben Metaalrecycling Sneek is tijdens onze openingstijden voor iedereen toegankelijk. We gebruiken de weegbrug voor het (kosteloos) wegen van recyclebare materialen die bij ons worden ingeleverd. Maar voor een vergoeding van €10 is de weegbrug ook te gebruiken voor het wegen van een:

  • Caravan
  • Camper
  • Verhuiswagen
  • Aanhangwagen

Een nieuwe weegbrug

Robben Metaalrecycling Sneek heeft een nieuwe weegbrug. Hij ligt dichter bij de weg en laag bij de grond en is daarom goed toegankelijk. De weegbrug heeft detectiepoorten voor het meten van radioactiviteit en is zelfs voorzien van een heuse praatpaal. Via de praatpaal heb je contact met één van onze collega’s. Ideaal om jezelf snel aan te melden of vragen te stellen. Na het wegen loop je even naar binnen voor je bonnetje en betaling. Dit kan contant en per pin.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant