Algemeen, Milieu

Waarom de radiator die veranderde in een stoelpoot bijdraagt aan het milieu

Metaalrecycling is een goed alternatief

Als je ooit metaal bij Robben Metaalrecycling Sneek hebt ingeleverd dan weet je dat je er een goede prijs voor krijgt. Waar je misschien niet altijd bij stilstaat is dat je hiermee bijdraagt aan een beter milieu. We leggen je uit hoe dat zit.

Metaal is een populaire, maar schaarse grondstof. Als je om je heen kijkt dan zie je dat de ruimte volstaat met producten waarin metaal is verwerkt. Helaas wordt de grondstof steeds schaarser en is het delven van de grondstof erg milieubelastend. Gelukkig is er een goed alternatief. Het inzamelen en recyclen van oud ijzer kost namelijk minder energie dan de productie ervan. Hierdoor wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. En het mooie van recyclen is dat de kwaliteit van het metaal niet afneemt. 

Hoe metaalrecycling werkt

Al tijdens het inleveren van de metalen scheiden we de verschillende metaalsoorten. Dat doen we om zo efficiënt mogelijk te recyclen. Vervolgens wordt het metaal bij ons opgehaald en gaat het naar de hoogovens. Hier wordt het op hoge temperatuur omgesmolten. Er ontstaat nu een nieuwe grondstof die wordt gekocht door gieterijen en staalfabrieken om toe te passen in hun productieproces.

Het kan dus zomaar zo zijn dat je ingeleverde radiator volgend jaar bij jou in huis terugkeert als stoelpoot.

Lever je oude metalen in

Het maakt ons niet uit of het jou om het milieu te doen is of om het geld. Je metaal is van harte welkom bij Robben Metaalrecycling Sneek.

Lever je metaal in aan de Zadelmakersstraat 26 in Sneek of laat een oud ijzer container plaatsen bij je woning, onderneming of vereniging. Ideaal voor grote hoeveelheden.

Oud ijzer inleverpunt voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Robben:

maandag7:30 — 17:00
dinsdag7:30 — 17:00
woensdag7:30 — 17:00
donderdag7:30 — 17:00
vrijdag7:30 — 17:00
zaterdag7:30 — 12:00
zondagGesloten

transparant